FLIP RENOVATION

This was the view when you entered the house through the front door.

VIEW FROM THE FRONT DOOR,  BEFORE

We removed all those dark wood doors and shifted the wall over to create an open, inviting entrance.

VIEW FROM THE FRONT DOOR,  AFTER

The original kitchen was dark and dated.  It was separated from the living spaces, poorly lit, and lacked storage space.

KITCHEN,  BEFORE

We replaced the old, flat front, stained cabinets with new shaker style cabinets painted in a glossy warm white. We combined the separate breakfast area with a small sitting space to create a new Family Room that opens to the kitchen.

KITCHEN, AFTER

This small patch of linoleum served as a breakfast area.  Although it housed a little kitchen table, it was separated from the kitchen by a wall.

BREAKFAST AREA, BEFORE

The kitchen is now light and bright with lots of storage, including a new pantry. The addition of a large island with an extended bar provides seating for the whole family.

KITCHEN, AFTER

We replaced the old laminate flooring  with dark, warm walnut hardwoods.  The dated ceiling fixtures are now modern recessed can lights.  We also added under cabinet lighting and a crystal chandelier over the island.

KITCHEN, AFTER

The original master closet was very small and lacked storage.

MASTER CLOSET, BEFORE

After careful consideration, we shifted some walls and reconfigured the master space to create this large walk-in closet off the new Master Bathroom.

MASTER CLOSET, AFTER

The main hallway was dark.  The wood doors and trim were dated and the carpet was worn.

MAIN HALLWAY, BEFORE

The hallway has a fresh, clean feel now.  We installed hardwoods and recessed lighting, updated the door hardware, redesigned the linen shelves, and painted the trim, doors and walls.

MAIN HALLWAY, AFTER

The original Living Room was dark.  The worn carpet, draperies, and ceiling fan gave the room a dated feel.

LIVING ROOM, BEFORE

The new Living Room is now an inviting space with new hardwood flooring and clean, fresh walls and trim.

LIVING ROOM, AFTER

This small sitting space off the breakfast nook originally had paneling, a wall unit, carpet, and a single dated ceiling fixture.  The piano was placed against a wall that separated this little space from the Living Room.

SMALL SITTING AREA, BEFORE

Not only did we update the flooring and lighting of this area, we also removed the wall that separated it from the living room and replaced it with a cased opening.  Now the house has an open flow.

SMALL SITTING AREA, AFTER

The original hall bathroom was not only dated.  It was also crowded!  The washer and dryer, as well as a storage closet were in this bathroom along with the old toilet, sink, and tub.

HALL BATHROOM/LAUNDRY "ROOM"

The hall bathroom now has black and white penny tile on the floor, a custom dark gray vanity and shiny chrome fixtures.  We also removed the washer and dryer and relocated them to a new Laundry Room so the room now serves a signle purpose.

HALL BATHROOM, AFTER

The hall bathroom is light and bright.  The addition of a herringbone inset in the shower tile adds visual interest to the room.

HALL BATHROOM, AFTER

By moving some walls, we were able to create a proper laundry room adjacent to the Master Walk-In Closet.  It not only houses the washer and dryer, but it also has hanging and storage space.

NEW LAUNDRY ROOM

The Master Bathroom was extremely cramped. It had one small sink, no storage, and dated decor.

MASTER BATHROOM, BEFORE

After shifting some walls, we created a large ensuite with two vanities, spacious shower, and separate water closet.

MASTER BATHROOM, AFTER

The spacious master shower has classic white subway tile with a marble tile inset and brushed chrome fixtures.

MASTER BATHROOM, AFTER

 

919.475.8645

Raleigh, NC

  • Facebook
  • Instagram

©2017 by Becky Ward Designs.